vineri, 15 august 2014

Vorbe, doar vorbe fără acoperire!

 Replică la postarea "De ce Penticostalii sunt mai multi ca Baptistii sau Crestini dupa Evanghelie?"  şi la replicile autorului!

"Articolul" original şi replicile - aici!


  1. Nu! Nu pacea Domnului, pe care spuneţi că o aveţi, este garanția că sunteţi mântuit! Sunt mii, zeci de mii de români care s-au închinat azi 15 .08. 2014 la o minciună, Maria înălţată la cer, şi mulți dintre ei au pace mai multă decât dumneavoastră.Sunteţi foarte sentimental. De obicei noi penticostalii suntem acuzaţi de acest "păcat"!
  2. Penticostalii nu trăiesc cu iluzia că sunt mântuiți pentru că vorbesc în alte limbi. Noi suntem mântuiţi numai prin credinţa în Domnul Isus Hristos. Credinţa în Isus Hristos ne spune că avem nevoie de Duhul Sfânt ca să nu fim orfani! Domnul Isus s-a înălţat ca să-L trimită pe Duhul Sfânt care ne întăreşte – este o realitate că cine se roagă în limbile pe care i le dă Duhul Sfânt creşte spiritual: Cine vorbeşte în altă limbă se zideşte pe sine însuşi...”; 1 Corinteni 14:4. Este normal ca o Biserică unde Duhul Sfânt lucrează cu putere să crească! Biserica se înmulţeşte numai cu ajutorul Duhului Sfânt!
  3. Penticostalilor corupţi, în primul rând noi, penticostalii, fraţii lor, le spunem să se pocăiască! Biserica Penticostală fiind de trei ori mai mare decât cea Baptistă evident că are şanse să fie „locuită” de mai multe persoane care fac afaceri murdare! Însă! Însă eu  nu am auzit despre nici un pastor, predicator care să-i instige pe enoriaşi la a nu-şi plăti dările către stat!  Dacă dumneavoastră cunoaşteţi cazuri vă rog să le menţionaţi!
  4.  „Realitatea istorică” despre care vorbeşti dumneata este o mare minciună! Văd că sunteţi un mincinos! Vă  rog mult, în Numele Domnului Isus Hristos, să nu mai minţi că sunteţi în pericol, un pericol real! Vreau să spuneţi public „care penticostali au rupt majoritatea bisericilor baptiste din România”? Domnule îţi dai seama ce aberaţii ai pus în cuvinte? Ca şi cum penticosatlii dintr-o localitate stau, gândesc, fac planuri, introduc în mijlocul unei congregaţii baptiste  unul sau mai mulţi penticostali ca să producă ruptura! Domnule dacă au fost cazuri de persoane care au trecut de la baptişti la penticostali şi eşti nemulţumit dumneata – stai liniştit! Au fost şi cazuri în care persoane de la penticostali au trecut la baptişti. Domnule dacă au fost cazuri, destul de puţine, de congregaţii, Biserici, care au trecut de la baptişti la penticostali şi eşti nemulţumit dumnata – stai liniştit! Asta nu confirmă minciunile, „realitatea istorică” de care vorbeşti. Fiecare caz particular are istoria lui şi în niciunul, sunt sigur, nu a fost implcat nici un lider penticosal de la centru care a participat la un posibil complot! Noi nu primim asemenea directive. Cu siguranţă că au fost penticostali de rând care au avut în aceste cazuri un aport, da! Un aport prin legăturile de prietenie avute cu creştinii baptişti. Dar cu siguranţă că cei care au plecat au ajuns la această concluzie fiind LUMINAŢI DE DUHUL SFÂNT, nicidecum de oameni!
  5. Dumnezeu să mă ajute şi să vă ajute să putem să fim cu adevărat imparţiali, nepărtinitori!  
P. S. Apreciez punctul de vedere cu privire la domnul Balcan care, din păcate, ar trebui să fie pus sub disciplină pentru a avea un timp de pocăinţă!  Senatul Institutului Teologic Penticostal a tranşat corect problema generată de vizita domnulului M. Volf la ITP - aici .  Numai bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu