vineri, 8 august 2014

Ochelari care să vadă dincolo de draci!

   
    Suntem în pericol! Noi nu ne corectăm unii pe alții deoarece ne este frică că o să fim înjosiți,  disprețuiți, ne este frică că o să rămânem fără prieteni etc.
   
    "Frica de oameni este o cursă, dar cel ce se încrede în Domnul n-are de ce să se teamă".  
                                                      Prov. 29:25

   Ştiţi ce se întâmplă când nu ne corectăm, atunci când trebuie să ne corectăm? Permitem cancerului, morţii, lumii, păcatului, Diavolului să DISTRUGĂ poporul lui Dumnezeu! 
   În primul rând noi, când nu corectăm pe cel care trebuie  îndreptat, iar dacă nu vrea să se pocăiască să fie pus sub disciplină,  suntem ca nişte oameni care nu luptăm împotriva morţii! Dacă eu l-aş vedea pe Levi, băiatul meu de 2 ani, că se joace cu un cuţit şi nu aş lua atitudine ci aş fi "tolerant" s-ar putea să-i fie chiar fatală atitudinea mea. Problema este că pericolul nu este numai pentru el, ci, dacă sunt copii lângă el, pericolul îi pândeşte şi pe copiii ceilalţi. Tot aşa este şi cu un om pe care-l tolerezi în păcatul lui, îşi face rău lui, şi cu siguranţă, şi celor din jurul lui! 
  În al doilea rând, noi, când avem frică şi tăcem, tolerăm păcatul, ni-L facem duşman pe Dumnezeu. Scriptura spune:  "Deci cine ştie să facă bine, şi nu face, săvârşeşte un păcat!" - Iacov 4:17.
  Voia lui Dumnezeu este salvarea lumii din păcat. Cine poate să atragă atenţia, să scoată chiar şi din foc, să salveze, în dragoste, şi nu face acest lucru, tolerează, permite păcatul, persoana respectivă dă dovadă că nu asacultă de Dumnezeu, că nu are Duhul lui Hristos, că vrea ca întunericul să domnească veşnic! Un astfel de om este prieten cu lumea, aliat al lumii, luptător împotriva sfinţeniei, prin toleranţă, şi devine duşmanul lui Dumnezeu! 
  De unde vine această frică? "Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti." - Efeseni 6:12
  Frica de a-i corecta pe fraţii care au nevoie de corectare este insuflată  de duhurile răutăţii! Nouă ne trebuie ochelari ca să vedem dincolo de aceste duhuri care sunt în locurile cereşti, dincolo la Dumnezeu! Când, prin credinţă, Îl vezi pe Dumnezeu, te cutremuri, îţi dai seama că Singurul, Singurul, Singurul de care omul trebuie să se teamă este Dumnezeu. Trebuie să vedem dincolo de dracii din locurile cereşti şi când Îl vezi, prin Credinţă pe Cel Preaînalt, Atotputernic, Creatorul, Cel care pe toate le susţine - când eşti conştient de măreţia Lui, de puterea Lui, când te umple cu Duhul Său - frica insufrată de duhurile răutăţii dispare, fuge! Nu te mai temi numai şi numai de El. Nu mai contează că x, are funcţia de preşedinte, că y că este avocat, că  z renumitul învăţător! Dacă trăiesc în păcat, dacă încurajează trăirea în păcat, dacă strică Scriptura nu taci! Corectezi! Vrei să salvezi! Vrei ca lumina să fie biruitoare! Vrei ca să vină Împărăţia lui Dumnezeu! Nu taci! Toleranţii păcatului nu sunt ai lui Dumnezeu! 
                          Să ne facem rost de ochelarii prin care să vedem dincolo de draci!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu