luni, 18 august 2014

Fuga de gunoaie nu către gunoaie!

   Nivelul sfințeniei unui om este dat de libertatea lui de a fi lăsat să aleagă iar el alege să fugă cât poate de tare și de departe de mizeriile lumii! 
   Iosif a avut libertatea de-a alege! El a ales să fugă nu cu nevasta lui Potifar ci de nevasta lui Potifar! Dar, în primul rând, fugind de nevasta lui Potifar care cu siguranţă că nu era slută, Iosif a oprit declanşarea, aprinderea poftei din el -   "Ci fiecare este ispitit, când este atras de pofta lui însuşi şi momit".- Iacov 1:14.
   Nivelul sfințeniei lui Iosif nu e fost evident prin apropierea lui tot mai mult de soția șefului său până la un anumit punct și acolo Iosif să-i explice: "dragă eu ţin la tine, eşti minunată, dacă nu ai fi căsătorită erai a mea!" Nu! NU! Iosif avea posibilitatea să aleagă şi prost dar în calitate de om sfânt a ales să fugă cât a putut de tare de oferta Diavolului! Iosif nu a stat la negocieri! Putea să facă asta! Iosif nu i-a luat mâna cu mâna lui! Putea să facă asta! Iosif putea să-i de-a speranţe! Era liber să o facă! Dar a ales să fie tranşant! A ales să fugă! Ruptură!

  "Fugiţi de curvie! ...". - 1 Corinteni 6:18.

    Noi! Noi azi cum suntem! Ce să fugim de păcat? Fugim spre alte păcate cu păcatul în braţe şi din când în când mai dăm pe la Casa Domnului ... să mai face victime! Au dus, în multe locuri care altădată erau sfinte, mizeriile lumii! Să mergi la Casa lui Dumnezeu, la Casa de Rugăciune şi să aprinzi poftele? Să spui cu nesimţire, neruşinare - este problema celor care poftesc! Tu expui ceea ce numai soţul tău ar trebui să vadă şi mai ai tupeul să spui - este imaturitatea celor care se uită! Dar unde să privească? Existenţa Bisericii presupune şi purtarea poverilor, cunoaşterea membrilor între ei. Dacă eu nu vorbesc cu tine, nu te cunosc. Şi cum pot să îţi vorbesc dacă mi-e silă şi frică să mă uit la tine?   Au ajuns multe care se cred "pocăite" să STRIGE prin limbajul trupului: „Culcă-te cu mine!” - Genesa 39:12. 
   Să fugim de acele "biserici" unde păstorii tolerează păcatul, promovează păcatul! Să fugim de acele cântări care sunt "interpretate" de fiicele păcatului, să uităm drumul care duce la Casa Dianei căci multe Case de Rugăciune au devenit locul curviei: "Dar Eu vă spun că oricine se uită la o femeie ca s-o poftească, a şi preacurvit cu ea în inima lui".- Matei 5:28. Să arătăm maturitate spirituală şi să fugim de gunoaie! Şi asta înseamnă sfinţire!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu