luni, 25 august 2014

Dragostea înlocuită cu ... zdrenţe!


7. Dragostea nu este compatibilă cu păcatul!

     Vai de cei care scriu dragoste pe paravanul sub care vor să păcătuiască! Vai de cei care sub lozinca "Iubeşte-mă!" se scaldă în nelegiuire! Vai de cei care confundă dragostea cu mizeria! Nu este clară Biblia?

   "Şi, din pricina înmulţirii fărădelegii, dragostea celor mai mulţi se va răci". 
                                                                Matei 24:12.

    Cu cât păcatul se înmulţeşte dragostea scade! Dar slăvit să fie Dumnezeu că atunci când păcatul scade creşte dragostea!  Cu cât este mai mult din duhul lumii: ură, materialism, egoism, invidie, senzualitate, podoabe exterioare - păcat, dragostea scade! Când duhul lumii este sârpit dragostea creşte!

8. Dragostea nu este de jos!

     Dragostea nu are originea jos, pe pâmânt! Dragostea este extra-terestră, transcendentă! Dragostea este din Dumnezeu! S-au mirat oamenii când i-au văzut pe creştinii primului ceas ce dragoste aveau! A fost pentru ei un şoc! Nu au mai întâlnit aşa ceva! La fel s-a întâmplat şi la noi, în România! Mulţi au amuţit când au văzut modul anormal, pentru ei, în care se iubeau pocăiţii! Erau plini de Duhul Sfânt. Când Duhul Sfânt umple, parsoana, are putere să iubească, iubeşte în calitate de sfânt! Se bucură de prigonitori! Dă slavă lui Dumnezeu pentru necazuri! Se ridică deasupra problemelor! De ce? Pentru că dragostea este de la Duhul Sfânt, este de la Dumnezeu! Trebuie să stăruim după plinătatea Duhului!

     "Însă nădejdea aceasta nu înşală, pentru că dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt care ne-a fost dat".
                                                                   Romani 5:5. 

9. Dragostea nu este ca  lepra!

    Lepra era şi este o boală care se vindecă numai de către Dumnezeu! Nici un medicament nu poate vindeca lepra. Din momentul în care o persoană a contaminat lepra  o are pe viaţă! 
    Dragostea nu  este ca lepra. Dragostea se poate pierde. Poţi să ieşi din dragostea biblică! Pot ajunge să nu mai iubesc cum îmi cere Dumnezeu! Unei Biserici Domnul Isus i-a cerut să se întoarcă la dragostea dintâi! A pierdut-o! A părăsit dragostea dintâi! 

"Cum M-a iubit pe Mine Tatăl, aşa v-am iubit şi Eu pe voi. Rămâneţi în dragostea Mea". 
                                                                  Ioan 15:9.  
 
 10. Dragostea nu este oarbă!

    O ce mulţi vor să inducă în poporul lui Dumnezeu ideea demonică: "Dragostea este oarbă!" Dacă ai dragoste îl laşi pe cel de lângă tine să se sufoce în păcat. Nu ai mâini să-l ridici! Nu ai gură să-i spui că piere! Nu ai glas să-i zici că poate nu mai are nici 40 de zile. Ce ipocriţi! Eram morţi în păcate şi Dumnezeu nu s-a făcut că nu ne vede! Ne-a văzut şi ne-a salvat. Samariteanul milos s-a aplecat! A pregătit calea de-a ne salva! Nu, dragostea nu este oarbă. Atunci vezi cel mai bine! Atunci când Duhul Sfânt ţi-a umplut inima de dragoste poţi să spui cel mai frumos: POCĂIŢI-VĂ! Când inima este plină de dragoste vezi că oamenii sunt "tari la cerbice şi împietriţi cu inima"! Când inima iubeşte biblic vezi pe cel care ţi-a greşit ţie de 490 de ori şi îl ierţi de 490 de ori! Când inima este doldora de dragoste nu tolerează păcatul! Dragostea nu este oarbă! 

  "Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi". 
                                                      Romani 5:8.  

   Noi, generaţia de acum, am alungat dragostea şi în locul ei am pus nişte zdrenţe pe care le numim dragoste! Să ne fie ruşine! Să revenim la Biblie!

  P. S. Am definit dragostea prin negaţie. Am spus ce nu este dragostea, cum nu este dragostea! Voi încerca să definesc dragostea şi spunând ce este, cum este, ce face? Doamne ajută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu