luni, 25 august 2014

Am terfelit dragostea!

alba24.ro
4. Dragostea nu este seacă! 

   Dragostea provoacă  afecţiune, ataşament, căldură, durere, tristeţe, mâhnire etc.! Dragostea biblică nu este ca un pahar gol, ca un pom uscat! Nu! Are roade: unele dulci, parfumante; altele amare, acre! Dragostea lui Dumnezeu pentru niniveni a fost dulce dar pentru Iona a fost amară! Dragostea lui David pentru Absalom  trebuia să fie dulce, dar nu a fost,  dar pentru Ioab a fost ca o lovitură, dragotea lui David pentru fiul său!

   "Împăratul a dat următoarea poruncă lui Ioab, lui Abişai şi lui Itai: <<Pentru dragostea pe care o aveţi faţă de mine, purtaţi-vă blând cu tânărul Absalom!>> Şi tot poporul a auzit porunca împăratului, dată tuturor căpeteniilor cu privire la Absalom." 
                                                                                        2 Samuel 18:5.

5. Dragostea nu este insensibilă! 

   Dragostea are un simţ foarte dezvoltat. Pe novicele în credinţă ştie să-l ajute, are simţul distanţei, al ajutorului! Ştie să-l ridice. Este conştientă că trebuie să acopere o multitudine de greşeli! Faţă de cel cu pielea groasă care vrea, din râvnă sau ..., să strice Evanghelia are o altă atitudine! Şi pe el vrea să-l ridice dar foloseşte o altă metodă! 

  "Ura stârneşte certuri, dar dragostea acoperă toate greşelile"
                                                                    Proverbele 10:12. 

   "Ci v-am scris să n-aveţi niciun fel de legături cu vreunul care, măcar că îşi zice „frate”, totuşi este curvar, sau lacom de bani, sau închinător la idoli, sau defăimător, sau beţiv, sau hrăpăreţ; cu un astfel de om nu trebuie nici să mâncaţi".   
                                                                    1 Corinteni 5:11. 
   
6. Dragostea nu este stană!

    Dragostea te motivează! Nu poţi sta legat, bătut în cuie, priponit, dacă iubeşti! Dragostea te împinge! Te trimite! De determină! Când ai dragoste nu eşti fontă, plumb, melc!  Eşti plin de energie! Eşti plin de pasiune! Eşti în viteză! Te implici! Ridici! Cauţi! Motivezi!
  
 " <<De dragostea Sionului nu voi tăcea, de dragostea Ierusalimului nu voi înceta, până nu se va arăta mântuirea lui, lumina soarelui şi izbăvirea lui, ca o făclie care s-aprinde>>". 
                                                                        Isaia 62:1 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu