luni, 25 august 2014

Am mânjit dragostea!


    Dragostea, din nou dragostea!

    Ce este dragostea? Nu vorbesc despre dragostea pe care o proclamă cei care în fiecare Iunie se plimbă prin centrul Bucureştiului, spurcând străzile! Nu vorbesc nici despre dragostea din telenovele sau romane. Mă interesează ce este dragostea biblică?! Mai întâi voi spune ce nu este dragostea, cum nu este dragostea potrivit  Sfintei Scripturi.

1. Dragostea nu este indiferenţă!  

Dumnezeu nu a rămas indiferent faţă de omenirea căzută în păcat! 

  "Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică". 
                                                                                           Ioan 3:16.

   Dumnezeu nu este indiferent faţă de nimeni! Mulţi azi cer tăcere! "De ce îţi permiţi să atragi atenţia? De ce nu îţi vezi de pocăinţa ta?" Ştiţi de ce? Pentru că dacă vezi că un om merge spre IAD şi îl iubeşti îţi pasă! Îţi pasă când vezi că păcatul intră în Biserică! Dacă ai dragoste nu poţi să rămâi indiferent! Acţionezi!

2. Dragostea nu este toleranţă!

      Unii vor să-i ucidem şi pe acei, puţini, foarte puţini, "anticorpi" care mai luptă împotriva păcatului! Vor să aibă două căi de acces la Casele de Rugăciune. O uşă şi o poartă cât o hală! Uşa, cât mai strâmtă şi dacă se poate să fie închisă 365 de zile pe an, să  fie pentru predicatorii, pastorii care predică adevărul, care cheamă poporul la sfinţire, pentru cei care incomodează! Poarta cât hala să fie pentru ceilalţi care vorbesc, amuză, distrează, gâdilă firea, au doar o formă de evlavie, le merge doar numele dar sunt morţi, pentru stâncile ascunse ... pentru cei care spun: "cine te-a pus pe tine să judeci?" Pentru cei care tolerează păcatul, lumea, nelegiuirea, mizeriile! Dragostea nu tolerează păcatul!

   "Ce vom zice, dar? păcătuim mereu, ca să se înmulţească harul? Nicidecum! Noi, care am murit faţă de păcat, cum să mai trăim în păcat?"
                                                                                           Romani 6:1-2.

3. Dragostea nu este strâmbă!  

    Dumnezeu este drept. Dragostea nu poate să fie strâmbă. De ce ne cereţi, mulţi, astăzi să numim păcatul neprihănire, întunericul lumină, gunoaiele nestemate? De ce ne cereţi să fim strâmbi având ca argument dragostea? Dragosta nu este strâmbă! Dragostea nu poate să numească binele rău şi răul bine!  Dragostea este ca Dumnezeu, dreaptă, corectă. Dacă îl vede pe unul că este lumesc, dragostea, lumesc îl numeşte dar îi spune că există o soluţie: pocăinţa! Dumnezeu nu vrea moartea păcătosului! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu