vineri, 4 iulie 2014

VI. Crezul meu! Jertfa!


VI.  Crezul meu! De ce mărturisesc apartenența la Biserica Penticostală? 

5.   Biserica Penticostală crede că harul lui Dumnezeu face posibilă poziţionarea omului în mântuire prin jertfa Domnului Isus Hristos.

„Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni”.
                                                                                 Efeseni 2:8-9
Dumnezeu ne pune la dispoziţie un „cadou”, mântuirea de la iadul cel veşnic. Calea de a ajunge la mântuire este tot un „cadou”, credinţa în viaţa, învăţătura, Jertfa Mielului lui Dumnezeu fără păcat, Isus Hristos. Şi mântuirea şi posibilitatea de a o obţine sunt date omului fără fapte, merite, de Dumnezeu. Credinţa îi este dată omului ca şi cadou deoarece „obiectul” credinţei viaţa, învăţătura, Jertfa Mielului lui Dumnezeu, Isus Hristos, este tot iniţiativa lui Dumnezeu, iviţiativă care este însoţită de toate argumentele care pot produce credinţa sub influenţa Duhului Sfânt unei inimi sincere. 

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică”.
                                                                                                        Ioan 3:16.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu