vineri, 4 iulie 2014

IV. Crezul meu! Creaționism nu evoluționism!


 IV. Crezul meu! De ce mărturisesc apartenența la Biserica Penticostală?

3.         Biserica Penticostală este convinsă că Dumnezeu a creat tot ceea ce se vede şi nu se vede.

Dumnezeu este singurul care există prin Sine restul, toate celelalte care sunt, există pentru că au fost create de Dumnezeu şi pentru că El le ţine existenţa.
Dominico Scandella, un morar eretic din secolul al XVI-lea trecut prin furcile inchiziţiei a mărturisit înaintea inchizitorilor perspectiva lui cosmogonică:

„Totu era un haos, pământu, aeru, apa şi focu erau amestecate împreună şi din grămada asta a crescut ceva mare aşa cum se face brânza în lapte, şi din asta se făcu nişte viermi, şi aştia au fost îngerii, şi cea mai sfântă putere a voit ca ăştia să fie Dumnezeu şi îngerii, şi în ăl număr de îngeri era şi Dumnezeu, făcut şi el din acea  grămadă în acelaş timp, şi el a fost făcut cu patru căpitani: Lucifer, Mihail, Gabriel şi Rafael. Lucifer ăsta a voia să se facă stăpân aşa cum era regele care era puterea lui Dumnezeu, şi Dumnezeu a poroncit din pricina trufiei lui să fie izgonit din cer cu oştirea lui şi cu toţi ai lui. Şi acest Dumnezeu i-a făcut apoi pe Adam şi Eva, şi oameni mulţi, ca să umple ale locuri lăsate de îngerii izgoniţi. Care oameni mulţi, neîmplinind poruncile lui Dumnezeu, acesa l-a trimis pe feciorul lui, pe care-l luară iudeii şi-l răstigniră. Io n-am spus niciodată că s-a lăsat spânzurat ca un animal. Am spus că s-a lăsat răstignit, şi că ăsta care a fost pus pe cruce era unu din feciorii lu Dumnezeu, pen’ că toţi suntem feciorii lui Dumnezeu, şi de acelaşi soi cu ăl de-a fost pus pe cruce; că era un om ca noi toţi, da’ cu mai mare îndatorinţă, aşa cum s-ar zice acuma despre Papă, care-i om ca noi, dar cu îndatorinţă mai mare decât noi, pen’că are putere. Şi ăsta care a fost răstignit născutu-s-a din sfântu’Iosif şi din Maria fecioară.”[1]

Există un documentar care demonstrează, pentru cei cu inima sinceră, existenţa Dumnezeului Preaînalt, Creatorul tuturor celor văzute şi nevăzute: https://www.youtube.com/watch?v=a3x4ObnpRcM 
 Dar credinţa noastră este înainte de toate fundamentată pe Biblie:

„La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El.”    Ioan 1:1-3.


[1] Carlo Ginzburg, Brânza şi viermii, Bucureşti, Editura Nemira 1997, p. 43.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu