miercuri, 23 iulie 2014

... interzis total la alcool!


2.   În calitate de preoţi şi temple, concomitent, ai/ale Dumnezeului  Preaînalt, avem interzis total la alcool!

 Domnul a vorbit lui Aaron şi a zis: <<Tu şi fiii tăi împreună cu tine să nu beţi vin, nici băutură ameţitoare, când veţi intra în Cortul întâlnirii, ca să nu muriţi: aceasta va fi o lege veşnică printre urmaşii voştri, ca să puteţi deosebi ce este sfânt de ce nu este sfânt, ce este necurat de ce este curat,  şi să puteţi învăţa pe copiii lui Israel toate legile pe care li le-a dat Domnul prin Moise>>”. – Levetic 10:8-11.

Dumnezeu le-a interzis preoţilor în mod categoric consumul de alcool când erau în slujbă înaintea lui Dumnezeu în Cortul Întâlnirii şi apoi în Templul de la Ierusalim. Ei puteau să consume alcool dar nu când slujeau înaintea lui Dumnezeu pentru a putea aduce jertfele şi închinarea într-un mod plăcut, conform rânduielilor cerute de Dumnezeu şi astfel să nu fie omorâţi de Creator. Ei trebuiau să deosebească ceea ce este sfânt de ceea ce nu este sfânt, ceea ce este curat de ceea ce nu este şi să fie capabili să-i înveţe pe evrei corect Legea.
 Ca să nu comită greşeli, ca să aibă mereu mintea limpede, Dumnezeu a cerut preoţilor să nu consume deloc alcool când slujesc. 
Ce legătură are acest episod cu noi? Noi, în Noul Legământ, suntem preoţi şi templu, simultan, ai Dumnezeului Preaînalt.

Voi însă sunteţi o seminţie aleasă, o preoţie împărătească, un neam sfânt, un popor pe care Dumnezeu Şi l-a câştigat ca să fie al Lui, ca să vestiţi puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată;” - 1 Petru 2:9.

Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri?”- 1 Corinteni 6:19.

Toţi pocăiţii sunt preoţi care mijlocesc pentru oameni înaintea lui Dumnezeu (1 Tim. 2:1-5), dar suntem şi locuinţa lui Dumnezeu, templul Duhului Sfânt, dacă am stăruit după Duhul Sfânt. Dacă preoţii din vechime slujeau cu pauză şi nu erau prezenţi tot timpul înaintea lui Dumnezeu în Cort sau Templu, noi trebuie să fim sfinţi şi să ne rugăn neîncetat, mereu,  noi suntem preoţi perpetuu, iar trupul nostru este mereu templul Duhului Sfânt. Noi nu avem pauză. În calitate de preoţi şi templu ai lui Dumnezeu noi trebuie să avem mereu mintea limpede, să putem să deosebim tot timpul voia sfântă a lui Dumnezeu de mizerile lumii şi să facem o slujire după Cuvânt căci Dumnezeu este şi un foc mistuitor şi este vai de cei care fac cu nebăgare de seamă lucrarea Lui.
      Aşadar noi avem interzis tot timpul la alcool tocmai pentru că suntem preoţi şi temple iar slujirea noastră  înainte lui Dumnezeu nu este una cu pauze şi concedii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu