vineri, 4 iulie 2014

III. Crezul meu! Dumnezeu!



Crezul meu! De ce mărturisesc apartenența la Biserica Penticostală?


2.      Biserica Penticostală crede în Dumnezeu, Unul, format din trei Persoane: Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt.

Pe paginile Bibliei Dumnezeu s-a revelat ca fiind Unul, un singur Dumnezeu dar în acelaşi timp atributele lui Dumnezeu Tatăl sunt evidente şi la Domnul Isus Hristos şi la Duhul Sfânt. Nu poţi să spui că Dumnzeu Tatăl are o natură, esenţă, substanţă diferită de Domnul Isus Hristos sau de Duhul Sfânt, nici să spui că Domnul Isus Hristos are o natură diferită de a lui Dumnezeu Tatăl sau a Duhului Sfânt, nici să spui că Duhul Sfânt are o natură diferită de a lui Dumnezeu Tatăl sau a Domnului Isus Hristos pentru că asta ar însemna să înlocuieşti Biblia cu părerea umană. În Biblie, Dumnezeu Tatăl, Domnul Isus Hristos şi Duhul Sfânt ne sunt prezentaţi ca având aceeaşi substanţă, ca fiind egali şi totodată ca fiind UNUL, un singur Dumnezeu.  
Un singur exemplu:

„Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.”  Matei 28:19.

     Dumnezeu, Unul, format din trei persoane: Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt care sunt toate pe aceeaşi poziţie, egale, fiindcă toate au aceeaşi substanţă sunt Dumnezeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu